Support Chat
Close
Jom beli! Minyak Habbatus Sauda Besarkan

Minyak Habbatus Sauda 50ml

Pembelian secara online sahaja

Baru

PERHATIAN!!

Produk ini boleh dibeli oleh penduduk sekitar, Batu.9 Kg. Medan, Sijangkang, Batu 9, Batu 10 Kebun Baru dan Telok Panglima Garang. Ianya akan dihantar sendiri oleh wakil kedaimuslimonline.com, dalam masa 1hingga 3 hari.

Produk ini juga boleh diposkan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju atau perkhidmatan penghantaran yang lain.

Lebih lanjut

RM25.00

Maklumat lanjut

Minyak Habbatus Sauda

Kandungan 50ml


KHASIAT UTAMA

Apa itu minyak bijirin hitam? Nigella sativa adalah semak berbunga kecil dengan bunga ungu atau berwarna putih yang tumbuh di Eropah Timur, Timur Tengah, dan Asia barat. Walaupun kelihatan tidak menarik, semak menghasilkan buah-buahan yang memiliki biji hitam kecil. Benih hitam ini telah digunakan dalam ubat selama ribuan tahun. Ahli arkeologi bahkan menemui bijirin hitam di makam Raja Tut, menekankan kepentingannya dalam sejarah untuk penyembuhan dan perlindungan. Mereka juga digunakan dalam memasak untuk menambahkan rasa roti, kari, dan acar. Apabila dimakan, biji mempunyai rasa pahit yang sering dibandingkan dengan jintan atau oregano. Minyak bijirin hitam terbukti mempunyai sifat antioksidan. Ini dapat membantu melegakan keradangan di dalam badan dan kulit. Herba dan makanan tambahan tidak dipantau oleh FDA. Teliti dan gunakan jenama terkenal. Manfaat kesihatan minyak biji hitam Minyak biji hitam menunjukkan janji untuk merawat beberapa keadaan kesihatan yang paling biasa, termasuk tekanan darah tinggi dan asma. Ia juga menunjukkan aktiviti antijamur yang kuat terhadap Candida albicans - ragi yang boleh tumbuh dalam badan dan menyebabkan kandidiasis. Contoh faedah kesihatan minyak bijirin hitam yang lain termasuk: Mengurangkan tekanan darah tinggi: Mengambil ekstrak biji jintan hitam selama dua bulan telah terbukti dapat mengurangkan tekanan darah tinggi pada orang yang tekanan darahnya sedikit meningkat. Mengurangkan kolesterol tinggi: Mengambil minyak biji hitam terbukti dapat mengurangkan kolesterol tinggi. Asid lemak sihat yang tinggi dapat membantu anda mengekalkan tahap kolesterol yang lebih sihat. Contoh asid lemak ini termasuk asid linoleat dan asid oleik. Tahap minyak boleh berbeza-beza bergantung pada tempat biji hitam ditanam. Orang mungkin juga melihat hasilnya apabila memakan biji yang dihancurkan. Memperbaiki simptom artritis reumatoid: Mengambil minyak biji hitam oral boleh membantu mengurangkan simptom radang sendi. Mengurangkan simptom asma: Kesan anti-radang minyak biji hitam boleh meningkatkan gejala asma. Kesannya dalam mengurangkan keradangan di saluran udara juga dapat membantu gejala bronkitis. Mengurangkan sakit perut: Makan biji hitam atau mengambil minyak biji hitam dikaitkan dengan melegakan sakit perut dan kekejangan.

Minyak ini dapat membantu mengurangkan gas, kembung perut, dan juga timbulnya bisul. Minyak biji hitam juga dianggap mempunyai sifat antikanker. Ia dapat membantu melawan barah kulit apabila disapu secara topikal Sebilangan minyak bijirin hitam yang dikenali sebagai thymoquinone dan ramuan bijirin lain dapat mengurangkan pertumbuhan tumor pada tikus makmal. Minyak ini juga dapat membantu mengurangkan kesan kerosakan radiasi tisu yang digunakan untuk membunuh sel barah. Tetapi hasil ini belum dikaji pada manusia. Minyak biji hitam tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan barah konvensional. Manfaat kecantikan minyak biji hitam Minyak biji hitam mempunyai beberapa aplikasi dan kebaikan untuk keadaan kulit yang bermasalah. Minyak ini terdapat di banyak kedai makanan kesihatan dan farmasi. Contoh aplikasi untuk kecantikan dan kulit termasuk: Jerawat: Menurut Journal of Dermatology & Dermatologic Surgery, menggunakan losyen yang disiapkan dengan minyak bijirin hitam 10 peratus mengurangkan kejadian jerawat dengan ketara setelah dua bulan. Mereka yang mengambil bahagian dalam kajian ini melaporkan 67 peratus kepuasan. Menghidratkan rambut: Minyak bijirin hitam boleh digunakan pada rambut manusia untuk melembutkannya dan meningkatkan kilauan. Psoriasis: Menggunakan minyak biji hitam terbukti dapat mengurangkan kejadian plak psoriasis. Melembutkan kulit: Minyak bijirin hitam telah ditambahkan ke minyak dan pelembap untuk meningkatkan kelembapan dan penghidratan kulit. Penyembuhan luka: Penggunaan minyak biji hitam terbukti dapat mengurangkan keradangan dan kehadiran bakteria untuk membantu penyembuhan luka. Walaupun nampaknya tidak membantu menumbuhkan serat kolagen baru, ia merangsang faktor pertumbuhan lain untuk membantu tubuh membuat kulit baru yang sihat. Ingat, minyak biji hitam tidak boleh menggantikan rawatan preskripsi yang mungkin diberikan oleh doktor kepada anda. Tetapi ia mempunyai beberapa manfaat kecantikan yang dapat berfungsi sebagai tambahan untuk rawatan ini untuk meningkatkan kulit anda.

Ulasan

MATLAMAT KAMI

Menjadikan portal ini sebagai salah satu tempat untuk mendapatkan produk keluaran muslim :

  • Menghidupkan sunnah Nabi Muhammad S.A.W.
  • Ingin sama terlibat mengambil bahagian memperkukuhkan ekonomi orang islam.
  • Kos penghantaran yang berpatutan.
  • Kami akan memastikan tempahan anda akan dihantar dan diterima dalam keadaan yang baik dengan kadar segera yang kami mampu.
  • Kepuasan anda, keutamaan kami

Komen pengguna

Tiada komen pengguna untuk saat ini.

Tulis komen anda

Minyak Habbatus Sauda 50ml

Minyak Habbatus Sauda 50ml

PERHATIAN!!

Produk ini boleh dibeli oleh penduduk sekitar, Batu.9 Kg. Medan, Sijangkang, Batu 9, Batu 10 Kebun Baru dan Telok Panglima Garang. Ianya akan dihantar sendiri oleh wakil kedaimuslimonline.com, dalam masa 1hingga 3 hari.

Produk ini juga boleh diposkan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju atau perkhidmatan penghantaran yang lain.

Juga membeli produk

27 produk lain dalam kategori yang sama

Ramadhan kareem

Hadis Nabi

"Peniaga yang berniaga dengan  benar dan amanah akan bersama dengan para nabi, siddiqin dan syuhda." (Tirmizi)


"Orang mukmin yang satu dengan mukmin yang lain bagaikan satu bangunan, satu dengan yang lainnya saling mengukuhkan.'"
 [Shahih Muslim No.4684]

Close